WordPress yritysivuston alustana

Miksi yrityksen kotisivut kannattaa yleensä tehdä juuri WordPressillä?

Kotisivualustaa valitessa eivät vaihtoehdot lopu kesken. Monella alustalla voidaan rakentaa toimiva ja tyylikäs sivusto. Monilla alustoilla tämä onnistuu jopa hieman kokemattomammaltakin; valitaan ulkoasupohja, syötetään tekstit sekä kuvat ja valmista tuli. Kotisivut voi tehdä näin myös WordPressillä. Mutta mikä sitten erottaa WordPressin muista alustoista?

Enemmän mahdollisuuksia

WordPressillä voidaan siis rakentaa hyvinkin simppeleitä sivustoja, myös ilman koodaustaitoja. Kuitenkin liiketoiminnan muuttuessa tai kehittyessä verkkosivustolta vaadittavat ominaisuudet usein muuttuvat. Alkujaan yksinkertaiselle sivustolle tarvitaan esim. verkkokauppa, ajanvarausjärjestelmä, intranet, monikielisyys tai jokin muu liiketoiminnan kannalta hyödyllinen ominaisuus.

Tässä vaiheessa meneekin helposti sormi suuhun, jos sivuston alustana on jokin muu kuin avoimen lähdekoodin ja laajan käyttäjäyhteisön tukema alusta, kuten WordPress. Jos käytetylle alustalle ei löydy valmiita ratkaisuja, joita voitaisiin hyödyntää, on edessä yleensä työläs alustan vaihto.

WordPressille löytyy valmiita lisäosia lähes kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin. Jos kuitenkaan hyvää valmista ratkaisua ei löydy, sellainen voidaan aina koodata, koska WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin ja sen toimintojen laajentaminen on yksinkertaista.

WordPress-sivusto voidaan myös integroida helposti muihin järjestelmiin, sen avoimen rajapinnan ansiosta. Myös valmiita integraatioita löytyy yleisimpiin tarpeisiin, ja näitä kehitetään jatkuvasti lisää.

Erona suljettuihin alustoihin verrattuna on myös se, että toimintojen lisäksi WordPress-sivuston ulkoasu voidaan rakentaa täysin vapaasti. Sivustoa ei tarvitse suunnitella valmiiseen pohjaan vaan ulkoasu voidaan koodata itse juuri halutun laiseksi ilman rajoituksia.

Enemmän vastinetta rahoille

WordPress on avointa lähdekoodia, joten sen käyttäminen on ilmaista. Näin sivuston kokonaishinta jää pienemmäksi, koska alustan kehitykseen ei mene rahaa asiakkaan budjetista, toisin kuin suljetun lähdekoodin alustoja käytettäessä.

Pidempi käyttöikä kotisivuille

Kun hankit kotisivuja, haluat todennäköisesti, että niistä on hyötyä mahdollisimman pitkäksi aikaa. Tämän takia ei ole yhdentekevää, mille alustalle sivustosi rakennetaan, vaan kannattaa valita sellainen, jonka kehitys näyttää jatkuvan myös tulevaisuudessa.

WordPress on myös maailman suosituin ja nopeiten suosiotaan kasvattava julkaisujärjestelmä. Osaavia WordPress-toimistoja löytyy Suomestakin useita ja näin sivuston tulevaisuus ja jatkokehitys on turvattu, vaikka alkuperäinen tekijä löisi hanskat tiskiin. WordPress antaa kuitenkin sivuston tekijälle vapaat kädet, tästä seuraa välillä tilanne, jossa järkevin ratkaisu ei ole kehittää vanhaa sivustoa vaan aloittaa alusta. Eli WordPress-sivustoakaan ei kannata teettää muulla kuin alan ammattilaisella, jotta jatkokehityksessä ei tulisi ongelmia.

WordPress-sivujen käyttö on helppoa

Sen sijaan, että joutuisit opettelemaan koodaamaan voit päivittää ja muokata sivustoasi yksinkertaisen ja intuitiivisen hallintapaneelin avulla. Järkevästi toteutetun WordPress-sivuston hallinnan oppii helposti alle tunnissa, vaikka atk-hommat eivät kuuluisikaan omiin vahvuuksiin.

WordPress-sivustolle voidaan myös luoda erilaisia käyttäjärooleja, joilla on erilaiset oikeudet ja tehtävät sivustolla ja sen hallinnassa. Esim. bloggaajalle ei tarvitse antaa pääsyä sivuston muiden osioiden hallintaan, tai edes muiden bloggajien postausten muokkaamiseen. Näin sivuston päivitysvastuuta voidaan jakaa useammille henkilöille tarvittaessa. Lisäksi hallintapaneeli pysyy mukavan simppelinä kun kenelläkään ei ole mitään ylimääräistä näkyvillä.

WordPress on turvallinen

WordPress-sivustot ovat yksi hakkereiden suosikkikohteista internetissä, koska niiden määrä on niin suuri, että riittää kun löytää yhden esim. päivittämättömyydestä johtuvan haavoittuvuuden niin saa pääsyn useille sivustoille. Oikein käytettynä ja säännöllisesti päivitettynä WordPress on kuitenkin yksi turvallisimmista julkaisujärjestelmistä. 15 vuoden aktiivisen kehityksen aikana on korjattu tuhansia tietoturva-aukkoja, joita monista muista alustoista vieläkin löytyy.

Hakukoneet tykkäävät WordPressistä

Hyvä hakukonenäkyvyys on usein tärkeä asia uusien asiakkaiden hankinnassa. Koska WordPress-sivustoa voidaan muoakta täysin vapaasti, sillä voidaan helposti rakentaa sivusto, joka on juuri oikeanlainen hakukoneiden silmissä. Näin hyvällä sisällöllä saavutetaan parhaat sijoitukset.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.