Palvelin

Palvelin on tärkeässä roolissa kun halutaan, että sivusto on turvallinen, varmatoiminen ja nopea. Tämä sivusto on hostattu Helsingissä huippunopeassa UpCloudin pilvessä. Jos tarvitset nopeaa ja luotettavaa kotimaista hostingia, niin kannattaa luoda tili UpCloudiin tämän linkin kautta, koska siitä saat 25 $ arvosta ilmaista hostingia.

Käyttöjärjestelmänä tällä palvelimella on Ubuntu 18.04 LTS ja serveriohjelmana Nginx. Tietokantajärjestelmänä MariaDB ja objektivälimuistina Redis.

Teema

Teeman olen rakentanut Sage -nimisen starter-teeman päälle. Starter-teema antaa pohjan tiedostorakenteelle ja näin nopeuttaa teeman rakentamista huomattavasti. Starter-teemaa käytettäessä sivustolle ei siis luoda lapsiteemaa, kuten valmisteemojen kanssa touhutessa on tapana, vaan starter-teemasta rakennetaan kokonaan oma teema sellaisenaan käytettäväksi. Sage on tällä hetkellä edistynein starter-teema WordPressille ja se kannustaa koodaamaan teeman järkevästi ilman turhaa toistoa. Sagessa on jo valmiiksi paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten koodin automaattinen tarkistus ja pakkaus, Webpack, Npm, Blade-templaatit, Sass, Browsersync, Composer jne. ja ominaisuuksia on helppo lisätä omien tarpeiden mukaan.

Starter-teemaan ei sisälly yhtään sivustolla käytettävää elementtiä tai tyylitiedostoa eikä edes gridiä, vaan ideana on, että nämä rakennetaan itse, jotta teemasta saadaan juuri halutun lainen. Gridiä ei yleensä kuitenkaan tarvitse rakentaa alusta alkaen itse, koska valmiita vaihtoehtoja on tarjolla aika hyvin. Itse tykkään Gridlex -nimisestä flexbox-gridistä ja olen muuttanut sen käyttämään Css:n sijaan Sass:ia, jotta sen muokkaaminen tarpeisiin sopivaksi käy nopeammin.

Lisäosat

Tämän sivuston tärkein lisäosa on Advanced Custom Fields Pro (ACF), jota käytetään teeman kanssa elementtien ja layouttien helppoon hallintaan. Tällä tavalla myös yksittäiset elementit voidaan rakentaa juuri halutun laisiksi ja mitään sivustoa hidastavaa Page Builder -lisäosaa ei tarvita. ACF on todella monipuolinen ja kuitenkin samalla kevyt lisäosa.

Kysy lisää tai pyydä tarjous!