Palvelin

Palvelin on tärkeässä roolissa kun halutaan, että sivusto on turvallinen, varmatoiminen ja mieluisa käyttää. Vuosien saatossa olen kokeillut lukuisia suomalaisia hosting-firmoja, kuitenkaan löytämättä täydellistä. Tästä johtuen tämäkin sivusto sijaitsee Saksassa Digital Oceanin pilvessä, jossa palvelimen hallinta on täysin omissa käsissä. Vaikka tämä sivusto toimitetaan selaimellesi Saksasta asti, latautuu se nopeammin kuin suurin osa suomalaisilla palvelimilla hostatuista. Testaa oman sivustosi latausnopeus

Lisäksi pilven etuna on mm. korkea käytettävyys (yli 99,99% uptime) ja prosessointikapasiteetin helppo kasvattaminen tarpeen vaatiessa. Käyttöjärjestelmänä tällä palvelimella on Ubuntu ja serveriohjelmana Nginx.

Teema

Teeman olen rakentanut Sage -nimisen starter-teeman päälle. Starter-teema antaa pohjan tiedostorakenteelle ja näin nopeuttaa teeman rakentamista huomattavasti. Starter-teemaa käytettäessä sivustolle ei siis luoda lapsiteemaa, kuten valmisteemojen kanssa touhutessa on tapana, vaan starter-teemasta rakennetaan kokonaan oma teema sellaisenaan käytettäväksi. Sage on tällä hetkellä edistynein starter-teema WordPressille ja se kannustaa koodaamaan teeman järkevästi ilman turhaa toistoa. Sagessa on jo valmiiksi paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten koodin automaattinen tarkistus ja pakkaus, Webpack, Npm, Blade-templaatit, Sass, Browsersync, Composer jne. ja ominaisuuksia on helppo lisätä omien tarpeiden mukaan.

Starter-teemaan ei sisälly yhtään sivustolla käytettävää elementtiä tai tyylitiedostoa eikä edes gridiä, vaan ideana on, että nämä rakennetaan itse, jotta teemasta saadaan juuri halutun lainen. Gridiä ei yleensä kuitenkaan tarvitse rakentaa alusta alkaen itse, koska valmiita vaihtoehtoja on tarjolla aika hyvin. Itse tykkään Gridlex -nimisestä flexbox-gridistä ja olen muuttanut sen käyttämään Css:n sijaan Sass:ia, jotta sen muokkaaminen tarpeisiin sopivaksi käy nopeammin.

Lisäosat

Tämän sivuston tärkein lisäosa on Advanced Custom Fields Pro (ACF), jota käytetään teeman kanssa elementtien ja layouttien helppoon hallintaan. Tällä tavalla myös yksittäiset elementit voidaan rakentaa juuri halutun laisiksi ja mitään sivustoa hidastavaa Page Builder -lisäosaa ei tarvita. ACF on todella monipuolinen ja kuitenkin samalla kevyt lisäosa.

Toinen mainitsemisen arvoinen lisäosa on Gravity Forms, jolla yhteydenottolomakkeet on toteutettu. Lisäksi olen kehittänyt muutamia pieniä lisäosia juuri tätä sivustoa varten, kuten tuon alaosan ”Ota yhteyttä”-nappulasta avautuvan näkymän, johon voi laittaa haluamiaan juttuja (esim. lomake). Olen tehnyt myös asiakaspalautteille Custom Post Type -lisäosan, jolla niiden hallitseminen on helppoa ja niitä voidaan näyttää helposti sopivissa kohdissa shortcodea käyttämällä. Jos tahdot käyttää näitä lisäosia omalla sivustollasi, niin voit vapaasti ladata ne Github-tililtäni.

Kysy lisää tai pyydä tarjous!